Κάντο, όπως το Ισραήλ

245 Views
Κάντο, όπως το Ισραήλ
Του Ιωάννη Αθ. Μπαλτζώη*
Δεν ήταν απρόβλεπτο, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ήταν το προβλεπόμενο, ήταν το αναμενόμενο και έπρεπε να το είχαμε αποτρέψει, ή τουλάχιστον να είμασταν προετοιμασμένοι και έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά. Και όμως συνέβη. Φυσικά αναφερόμαστε στην συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και της αναγνωρισμένης διεθνώς (δυστυχώς) κυβέρνησης της τριχοτομημένης Λιβύης, η οποία πυροδότησε την ένταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Αποτέλεσμα είναι η Ελλάδα να προσπαθεί τώρα να αποδείξει τα αυτονόητα, τα νόμιμα, τα δίκαια και από την άλλη μια Τουρκία να αποδεικνύει αυτό που ήταν, είναι και θα είναι, μια επιθετική, αναθεωρητική και πειρατική κρατική οντότητα, που καταπατά σκοπίμως και συνειδητά το διεθνές δίκαιο, για την επίτευξη των αυτοκρατορικών της εθνικών επιδιώξεων.
ΜΠΑΛΤΖΩΗΣ
Τουρκία και Εξελίξεις
Δεν θα αναλύσουμε στο παρόν την συμφωνία, που άλλωστε έχει ήδη δημοσιευτεί, αφού ψηφίστηκε στην Τουρκική Βουλή και η Τουρκία το καταθέτει στον ΟΗΕ. Το μόνο που θα πρέπει να επισημάνουμε εδώ είναι ότι η Τουρκία έχει υπογράψει με την κυβέρνηση του 10% της Λιβύης, που έχει το προνόμιο να είναι αναγνωρισμένη ατυχώς από τον ΟΗΕ και την Ε.Ε. και μια ακόμη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας, που δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες και θα πρέπει να μας προβληματίσει, γιατί φέρνει την Τουρκία Νοτίως της Κρήτης, επικαλούμενη το νόμιμο δικαίωμά της παρουσίας της, που απορρέει από την στρατιωτική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.
Οι εξελίξεις αυτές έχουν αίτια και αιτιατά. Δηλαδή, η συνολική εθνική στρατηγική μιας κρατικής οντότητας είναι ο παράγοντας, που επιτρέπει ή αποτρέπει τις γεωπολιτικές εξελίξεις. Σε ότι αφορά την Ελλάδα, θα μπορούσαμε να αναλύουμε επί μακρόν, χωρίς να τελειώνουμε την λανθασμένη εθνική στρατηγική, αν υπάρχει, που επιτρέπει σε ένα άλλο γειτονικό κράτος, να σε αμφισβητήσει, να διεκδικήσει, να σε απειλήσει, να σε αγνοήσει και να προβεί σε μεμονωμένες έκνομες ενέργειες. Το αποτέλεσμα, αν δεν υπάρχει σοβαρή και σωστή εθνική στρατηγική αποτροπής να κινδυνεύει μια κρατική οντότητα να απωλέσει εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Η αποτελεσματική αποτροπή εξαρτάται από το να πεισθεί o αντίπαλος ότι έχουμε τόσο τα μέσα όσο και το κίνητρο για να αντιμετωπίσουμε την απειλή και αν την αγνοήσει τα αποτελέσματα θα είναι καταστρεπτικά για αυτόν. Αυτό που έχει διαπιστωθεί από την συνεχιζόμενη εθνική μας στρατηγική, είναι ότι παρουσιάζει όλα τα χαρακτηριστικά της ιστορικά αποτυχημένης πολιτικής κατευνασμού, η οποία έχει αποδειχθεί ότι σε οδηγεί σε «Φιλανδοποίηση», με απώλεια εθνικής κυριαρχίας αρχικά χωρίς πόλεμο και τελικά με γενικευμένη πολεμική σύρραξη.
Ισραηλινή Αμυντική Πολιτική
Για να αντιληφθούμε πως σχεδιάζει και εκτελεί την αποτρεπτική του εθνική στρατηγική, μια κρατική οντότητα, η πιο σοβαρή σε ολόκληρη την περιοχή μας , το Ισραήλ. Το Ισραήλ, φίλη και σύμμαχος χώρα σήμερα, μας διδάσκει και θα έλεγα ότι μας κατευθύνει στην εφαρμογή της νέας αποτρεπτικής μας εθνικής στρατηγικής. Στο Ισραήλ, αυτό που ονομάζουν Defense Policy (Αμυντική Πολιτική), είναι στην ουσία η αποτρεπτική τους στρατηγική και ο τρόπος που θα αντιμετωπίσουν μια εθνική απειλή, η οποία ενδεχομένως να καταλήξει σε πόλεμο. Έτσι έχουν κωδικοποιήσει και εφαρμόζουν απαρεγκλίτως, ανεξαρτήτως κυβέρνησης, τις παρακάτω αρχές της Εθνικής των Αμυντικής Πολιτικής, οι οποίες είναι:
Α. Στήριξη μόνο στις δικές τους Ένοπλες Δυνάμεις (Israel Defense Forces), δηλαδή σε περίπτωση πολέμου θα είναι μόνοι τους στα πεδία των επιχειρήσεων. Στις μέχρι τώρα πολεμικές αναμετρήσεις των, οι Ισραηλινοί πολέμησαν μόνοι τους, χωρίς ξένη εμπλοκή. Η αρχή αυτή θα πρέπει να μας διδάξει ότι σε περίπτωση πολέμου θα πρέπει να είμαστε μόνοι μας και να στηρίξουμε την άμυνα και την ασφάλεια της Ελλάδος, στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και μόνο. Οι συμμαχίες είναι επιβεβλημένες, αλλά η υπεράσπιση της πατρίδας επαφίεται και μόνο στον πατριωτισμό και το καθήκον των Ελλήνων. Καθόσον «Ούτε υπάρχει πιο σίγουρος θάνατος για ένα Έθνος , πλην να παραδώσει την πολιτική στους συμμάχους του» (Αλ. Κοτζιάς, Πολιορκία, 1953).
Β. Εξασφάλιση και διατήρηση διεθνής υποστήριξης, τόσο σε θέματα Διοικητικής Μέριμνας, όσο και σε διπλωματικό-πολιτικό επίπεδο. Και δεν αρνούνται ότι οι ΗΠΑ είναι η κύρια κρατική οντότητα, που θα τους στηρίζει, καθώς και μερικές άλλες χώρες,, που σταθερά, μέσω των συμμαχιών που επέτυχαν, τους στηρίζουν διαχρονικά. Διατηρούν κρίσιμα αποθέματα και εξασφαλίζουν την συνεχή ροή των, τουλάχιστον από τις ΗΠΑ.
Γ. Διατήρηση του δικαιώματος προληπτικών επιχειρήσεων, εναντίον μιας σαφούς απειλής. Το Ισραήλ εκτιμά ότι οιαδήποτε απειλή, όπου και αν ευρίσκεται, ακόμη και εκτός συνόρων είναι επικίνδυνη και θα πρέπει να εξαλειφθεί. Έτσι θεωρούν ότι έχουν αναφαίρετο δικαίωμα, την εξάλειψή της, ή την εξασθένισή της εκεί που ευρίσκεται, ή όπου είναι πιο επικίνδυνη. Τέτοιες επιχειρήσεις είδαμε στο παρελθόν όπως η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Όπερα» και την αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ κατά του πυρηνικού αντιδραστήρα του Ιράκ στα περίχωρα της Βαγδάτης, το 1997. Ακόμη το 2007, με μια αστραπιαία αεροπορική επίθεση κατέστρεψε μια εγκατάσταση όπου υποπτευόταν πως κατασκευαζόταν μυστικά ένας πυρηνικός αντιδραστήρας στη γειτονική Συρία. Και φυσικά σήμερα με τον πόλεμο στην Συρία και τις πολλαπλές αεροπορικές επιδρομές, κατά στόχων, που θεωρούν ότι κατέχονται από Ιρανικές στρατιωτικές δυνάμεις.
Δ. Επιχειρήσεις πολλαπλών μορφών. Πιστεύουν ότι δεν είναι απαραίτητο οι επιχειρήσεις των να είναι μόνο συμβατικές, αλλά όλων των μορφών, ανορθόδοξες, υβριδικές, ασύμμετρές, κυβερνοεπιθέσεις κλπ. Και έχουμε δει τέτοιας μορφής επιχειρήσεις, που τις περισσότερες φορές, το Ισραήλ δεν τις παραδέχεται, καθόσον είναι μυστικές, αλλά όλοι αντιλαμβάνονται ότι πίσω από αυτές βρίσκεται το Ισραήλ. Να αναφέρουμε την χαρακτηριστική περίπτωση, που αφορά τον ιό Stuxnet, ένας ιδιαίτερα εξελιγμένος, κακόβουλος ιός υπολογιστή που δημιουργήθηκε το 2008 με την συνεργασία των ΗΠΑ-Ισραήλ. Στόχος του Stuxnet , με κωδικό όνομα “Olympic Games”, ήταν να «σπάσει» τον ιρανικό πυρηνικό εξοπλισμό φυγοκέντρισης, μέσω συγκεκριμένων εντολών που θα επηρέαζαν τα όργανα ελέγχου για να καταστρέψουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Το αποτέλεσμα ήταν αρκούντως καταστρεπτικό, καθώς φέρεται να κατέστρεψε 2.000 συσκευές φυγοκέντρισης, στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Νατάνζ , καθυστερώντας -σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών- τα σχέδια εμπλουτισμού ουρανίου για μερικά τουλάχιστον χρόνια.
Επίμετρον.
Οι αρχές αυτές του Ισραήλ, θα πρέπει να αποτελέσουν το δίδαγμα για ένα κράτος που θέλει να επιβιώσει, σε ένα διαρκώς τοξικό γεωπολιτικό περιβάλλον, που επιβάλλει η γειτονική επιθετική, αναθεωρητική Τουρκία, για την ολοκλήρωση των νέο-οθωμανικών της γεωστρατηγικών επιδιώξεων. Ιδιαίτερα ο πρώτος κανόνας, ότι στηριζόμαστε μόνο στις δικές μας δυνάμεις και όχι σε ξένες θα πρέπει να γίνει ο κεντρικός πυρήνας της εθνικής μας στρατηγικής αποτροπής. Και ας αφήσουμε τις επαναλαμβανόμενες «εθνικές πομφόλυγες» περί διεθνούς δικαίου, καθώς και περί ευρωπαϊκών συνόρων, γιατί προκαλούμε θυμηδία στον Σουλτάνο και «ερεθίζεται» ακόμη περισσότερο με διεκδικήσεις. Με εθνική συνεννόηση και ομοψυχία να επιδείξουμε νέα και σύγχρονη εθνική στρατηγική και να αναλάβουμε δράση, στους τομείς που απαιτούνται. Καθόσον «η επίκληση του Δικαίου, μόνιμη επωδός όλων των κυβερνήσεων στις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις είναι ευθέως ανάλογη της εθνικής ισχνότητας και της διπλωματικής επιπολαιότητας», (Κονδύλης). Και ακόμη ότι «Βιώσιμο κράτος είναι αυτό που μπορεί να εφαρμόσει τις πρόνοιες του διεθνούς δικαίου, στην επικράτειά του» (Μοργκεντάου). Και αυτό επιτυγχάνεται, με την στρατιωτική ισχύ, είτε μας αρέσει , είτε όχι. Αλλιώς, ας αναζητήσουμε την ιστορική μας ευθανασία.

* Ο Ιωάννης Αθαν. Μπαλτζώης είναι αντιστράτηγος ε.α., πρώην Ακόλουθος Άμυνας στο Τελ Αβίβ, πρώην Αξιωματικός επιχειρήσεων της ECMM στον πόλεμο της Βοσνίας, Απόφοιτος Tactical Intelligence School (U.S. Army), με Μεταπτυχιακό (M.Sc.) στην Γεωπολιτική Ανάλυση, Γεωστρατηγική Σύνθεση και Σπουδές Άμυνας και Διεθνούς Δικαίου του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ). 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΥΓΕΙΑ
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους νέους ο Τσιόδρας. Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς
93 Views

Την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων αλλά και την ελπίδα «να μην λυγίσουμε τις επόμενες εβδομάδες» εξέφρασε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που πραγματοποίησε μαζί με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος ανακοίνωσε σειρά νέων μέτρων για την προστασία των πολιτών από τον κορονοϊό.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Αυστραλία: Το τεράστιο “SOS” που έγραψαν τρεις ναυαγοί στην παραλία τους έσωσε τη ζωή ( βίντεο)
60 Views

Η περιπέτεια των τριών ναυαγών ξεκίνησε όταν οι τρεις φίλοι θέλησαν να κάνουν ένα ταξίδι από το Pulawat προς το Pulap των Ομόσπονδων Πολιτειών της Μικρονησίας. Βγήκαν όμως εκτός πορείας, και τους τελείωσαν τα καύσιμα με αποτέλεσμα να βρεθούν στο ακατοίκητο νησί Pikelot, 118 μίλια (190 χιλιόμετρα) από τον προορισμό τους.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
ΕΟΔΥ: 121 νέα κρούσματα σήμερα. Τα πέντε στις πύλες εισόδου της χώρας
73 Views

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 4 Αυγούστου, 121 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων, στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4855, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
«Love it» με την Ιωάννα Μαλέσκου. Αυτό είναι το trailer και η ώρα της εκπομπής της!
51 Views

Εδώ και λίγες ημέρες η Ιωάννα Μαλέσκου ανήκει και επίσημα στο δυναμικό του ΣΚΑΙ, με το κανάλι μάλιστα να κυκλοφορεί το τρέιλερ και να κάνει γνωστό τον τίτλο της εκπομπής της.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στα πέντε ευρώ ανά επιβάτη το τέλος λειτουργίας υδατοδρομίου - Ποιοι απαλλάσσονται από την επιβολή
75 Views

Το ύψος των τελών υδατοδρομίου και τις εξαιρέσεις καταβολής του υπέρ της εξυπηρέτησης της νησιωτικής Ελλάδας, ορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνεπέγραψαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ 2020-2021
61 Views

Αναρτήθηκαν σήμερα οι οριστικοί πίνακες αξιολόγησης και επιλογής βρεφών και νηπίων, τα οποία θα φιλοξενηθούν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ για το σχολικό έτος 2020-2021, που έχουν καθοριστεί με βάση τη δημόσια πρόσκληση ως εξής:

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Αφρική: Οι λεμούριοι απειλούνται με εξαφάνιση. . Κίνδυνο διατρέχει η χλωρίδα και η πανίδα
49 Views

Σχεδόν όλοι οι λεμούριοι απειλούνται με εξαφάνιση και το 31% από αυτά τα πρωτεύοντα διατρέχει κρίσιμο κίνδυνο, λόγω του κυνηγιού και της αποψίλωσης των δασών στη Μαδαγασκάρη, σύμφωνα με τη νέα «ερυθρά λίστα» της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης. Στον κατάλογο αυτόν περιλαμβάνονται πλέον περισσότερα από 30.000 απειλούμενα είδη.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανασχηματισμός: Πέντε μόνο αλλαγές στην κυβέρνηση - Tα νέα πρόσωπα και όσους αναβαθμίζονται
73 Views

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τον ανασχηματισμό με τα νέα πρόσωπα, αλλά και όσους αναβαθμίζονται στο κυβερνητικό σχήμα.

Περισσότερα ...
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Μια εύκολη ιδέα για παγωτό καρπούζι
51 Views

Είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού και βρίσκεται στην εποχή του. Το καρπούζι το απολαμβάνουμε με διάφορους τρόπους. Σε κάποιες περιοχές συνδυάζεται με φέτα, ενώ γίνεται και σαλάτα.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Παραδοχή από τη Γερμανία πως εξάγει οπλικά συστήματα στην Τουρκία
55 Views

Παρ΄ ότι η Γερμανία θεωρεί ότι η στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και διαφωνεί με την τουρκική εμπλοκή στη Λιβύη εξακολουθεί να εξάγει οπλισμό στην Τουρκία.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Για απάτη ερευνάται ο Ντόναλντ Τραμπ και η εταιρείας του
67 Views

Ο περιφερειακός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Σάιρους Βανς διενεργεί έρευνα σε βάρος του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και της εταιρείας του για ασφαλιστική και τραπεζική απάτη, αποκαλύφθηκε χθες Δευτέρα.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Πτολεμαΐδα: Αρκούδα κυνήγησε άλογο και αναβάτη
66 Views

Μία πρωτόγνωρη εμπειρία έζησε κάτοικος της Πτολεμαΐδας όταν κάνοντας ιππασία, στο δρόμο που συνδέει την Βλάστη με την Κλεισούρα, βρέθηκε να καταδιώκεται από μία μεγαλόσωμη καφέ Αρκούδα.

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεύτερο κρούσμα κορονοϊού στον ΠΑΟΚ
48 Views

Νέο πρόβλημα στον ΠΑΟΚ καθώς εντοπίστηκε και δεύτερο κρούσμα κορονοϊού, λίγο πριν η αποστολή αναχωρήσει για το Πήλιο όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Άγριος καβγάς σε αεροπλάνο με επιβάτες που αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκες (Video)
166 Views

Χαμός έγινε σε πτήση της εταιρείας KLM ανάμεσα σε επιβάτες επειδή δύο άνδρες όχι μόνον αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκες, αλλά επιτέθηκαν φραστικά και με μπουνιές σε συνταξιδιώτες τους, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της KLM στο ολλανδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANP.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Ο Τσιόδρας επιστρέφει στην ενημέρωση για τις εξελίξεις για τον κορωνοϊό
61 Views

O υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον COVID-19, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, θα ενημερώσουν για τις εξελίξεις με συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν, to απόγευμα στις 18:00, στο υπουργείο Υγείας.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα το Σχέδιο Πισσαρίδη για την Ελληνική Οικονομία
55 Views

Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα το Σχέδιο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία που έχει εκπονηθεί από επιτροπή με επικεφαλής τον νομπελίστα οικονομολόγο, Χριστόφορο Πισσαρίδη.

Περισσότερα ...
ΠΑΙΔΕΙΑ
Όλο το σχέδιο για το "Νέο Σχολείο"
62 Views

Νέα βιβλία και προγράμματα σπουδών, επιμόρφωση εκπαιδευτικών, αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης είναι οι κομβικοί άξονες της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας για την αλλαγή σελίδας του ελληνικού σχολείου από το επόμενο σχολικό έτος με βάση τα δυτικά πρότυπα.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Γιουσέιν Μπολτ: H « συζήτηση» με τη νεογέννητη κόρης του! (Βίντεο & Φωτογραφίες)
57 Views

Ένα βίντεο με τη νεογέννητη κόρη του ανέβασε στο διαδίκτυο ο πρωταθλητής κόσμου Γιουσέιν Μπολτ. Στο βίντεο βλέπουμε τη "συνομιλία" του μπαμπά με την κόρη του Olympia Lightning

Περισσότερα ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Καταγγελία: Επιλογή της κυβέρνησης ανανέωση συμβάσεων των «γαλάζιων παιδιών» ενώ οι 5.500 πτυχιούχοι μένουν στον αέρα
67 Views

Στην καταγγελία της κυβέρνησης για την επιλογή της να μην ανανεώσει τις συμβάσεις των 5.500 συμβασιούχων του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ προχώρησε ο Σύλλογος Ειδικού Προγράμματος Πτυχιούχων στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, ενώ αποφάσισε να εξαιρέσει τα «δικά της παιδιά», ανανεώνοντας μόνο τις δικές τους συμβάσεις. Καταγγελία και για καταστάσεις εργασιακού μεσαίωνα από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Πρωτοβάθμιου Συνδικαλιστικού Σωματείου.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σκούτερ, ποδήλατο: Όλα τα βήματα για να πάρετε επιδότηση, Δικαιούχοι
60 Views

Όλα τα βήματα για να πάρετε επιδότηση για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ηλεκτρικό σκούτερ ή ηλεκτρικό ποδήλατο. Αναλυτικές οδηγίες και ενημέρωση για τους δικαιούχους της κρατικής επιδότητης.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απόδραση κρατουμένου από την Ευελπίδων
66 Views

Γεωργιανός κρατούμενος που κατηγορείται για απόπειρα κλοπής απέδρασε από την Ευελπίδων όπου είχε μεταφερθεί για να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα από το Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας. Το γεγονός έγινε αντιληπτό περίπου στις 3.30 το απόγευμα.

Περισσότερα ...