Νέα εισαγγελική έρευνα στην Πυροσβεστική: Στο μικροσκόπιο το Ταμείο Αλληλοβοήθειας

67 Views
Νέα εισαγγελική έρευνα στην Πυροσβεστική: Στο μικροσκόπιο το Ταμείο Αλληλοβοήθειας

Η μήνυση του πυροσβέστη, Γιάννη Τσιλίκα, η οποία αποκαλύπτεται από το ethnos.gr, έρχεται σε μία περίοδο που η Δικαιοσύνη διερευνά και άλλες καταγγελίες για υποθέσεις της Πυροσβεστικής, κυρίως όσον αφορά στη διαχείριση της τραγωδίας στο Μάτι

Mηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο πυροσβέστης και συνδικαλιστής, Γιάννης Τσιλίκας, με την οποία ζητά από τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων του Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας Προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το Ταμείο ιδρύθηκε μετά τη φονική πυρκαγιά στην Ηλεία το 2007, με σκοπό να παρέχεται οικονομική βοήθεια στους πυροσβέστες που αντιμετωπίζουν κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα, με οικονομικές επιπτώσεις που δεν καλύπτονται επαρκώς από το Δημόσιο.

Η μήνυση του πυροσβέστη, Γιάννη Τσιλίκα, η οποία αποκαλύπτεται από το ethnos.gr, έρχεται σε μία περίοδο που η Δικαιοσύνη διερευνά και άλλες καταγγελίες για υποθέσεις της Πυροσβεστικής, κυρίως όσον αφορά στη διαχείριση της τραγωδίας στο Μάτι. Μάλιστα, η Δικαιοσύνη δεν είναι η πρώτη φορά που εξετάζει καταγγελίες για τα Ταμεία Αλληλοβοήθειας κάποιου δημόσιου οργανισμού. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, έπειτα από μακρόχρονη έρευνα στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων υπουργείου Πολιτισμού, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Η νέα εξέλιξη είναι ότι στον Εισαγγελέα απευθύνθηκε και ο πυροσβέστης, Γιάννης Τσιλίκας, ζητώντας να διερευνηθούν οι κινήσεις του λογαριασμού του αντίστοιχου Ταμείου της Πυροσβεστικής.

Η μηνυτήρια αναφορά του υποβλήθηκε στις 10 Ιουνίου 2020 και την περασμένη Παρασκευή (11 Σεπτεμβρίου 2020) κλήθηκε να καταθέσει στη Δικαιοσύνη. Μάλιστα, προσκόμισε έγγραφα από αποφάσεις της Επιτροπής Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας για να εξεταστούν κατά την έρευνα.

Στο υπόμνημα πιάνεται το νήμα από την αρχή. Αναφέρεται ότι κατά το χρόνο σύστασης του Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας συγκεντρώθηκε από υπαλλήλους της Πυροσβεστικής το ποσό των 415.000 ευρώ, μέσω παρακράτησης από τη μισθοδοσία του ποσού των 50 ευρώ, με αρχική πρόθεση να δοθούν τα χρήματα αυτά ως βοήθημα στους πυρόπληκτους της φονικής πυρκαγιάς του 2007 στην Ηλεία. Το ποσό αυτό χρησιμοποιήθηκε ως κεφάλαιο για την ίδρυση του Λογαριασμού. Στο υπόμνημα, ωστόσο, τίθενται θέματα διαφάνειας σε σχέση με «το που πήγαν τα λεφτά».

Γι’ αυτό ο συνδικαλιστής, Γιάννης Τσιλίκας, θυμίζει στην Εισαγγελία την αναφορά του πρώην αρχηγού Π.Σ. Βασίλη Ματθαιόπουλου προς τον πραγματογνώμονα Δημήτρη Λιότσιο, με αφορμή την υπόθεση της τραγωδίας στο Μάτι.

«Κάτσε εκεί, βρες κάνα από το Αρχηγείο ή κάνα φίλο σου, πέντε αράδες πέντε λέξεις πέντε αυτά και δώστο. Εισαγγελείς; Κάποιοι μπορεί να πάρουν την πίτα και συ θα πάρεις την π…, έτσι είναι το παιχνίδι στην Ελλάδα, το 2007 στον Πύργο φάγανε και τα λεφτά που είχε μαζέψει ο κόσμος, και μοίρασαν και τις αποζημιώσεις μετά σε Εισαγγελείς και δικηγόρους, δεν ακούς, στο είπα από την πρώτη μέρα Μήτσο, και με χιούμορ και ωραία…»

Ο συνδικαλιστής σημειώνει ότι «από τα ανωτέρω λεγόμενα του πρώην αρχηγού του Π.Σ. οι μέτοχοι του Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας δικαιολογημένα θορυβήθηκαν και ανέμεναν κάποια εξέλιξη από τη φυσική και πολιτική ηγεσία. Δύο μήνες μετά, όμως, ουδεμία ενημέρωση ή έστω διάψευση έχει λάβει χώρα και ούτε έχει διαταχθεί κάποιος οικονομικός έλεγχος ή Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Εύλογα γεννιούνται τα ερωτήματα, αφενός γιατί ο πρώην αρχηγός Β. Ματθαιόπουλος που φαίνεται ότι τελεί εν γνώσει του, κατά τα λεγόμενά του, ότι φάγανε τα λεφτά που είχε μαζέψει ο κόσμος το 2007 στον Πύργο, δεν κατήγγειλε το γεγονός αυτό απευθυνόμενος ο ίδιος στις εισαγγελικές Αρχές, αφετέρου γιατί ουδείς από όσους διετέλεσαν Πρόεδροι ή μέλη της Επιτροπής Διαχείρισης του Λογαριασμού αυτού από το 2010 μέχρι σήμερα δεν αντέδρασαν στα λεγόμενα του Ματθαιόπουλου;»

Απορρίψεις αιτημάτων

Ο πυροσβέστης και συνδικαλιστής αναφέρει στη μήνυσή του ότι ως μέτοχος του Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας υπέβαλε για πρώτη φορά στον υπηρεσιακό του βίο αίτηση, προκειμένου να του χορηγηθεί οικονομική βοήθεια λόγω χρόνιας πάθησης της μητέρας του και λόγω επέμβασης που έκανε για αφαίρεση χοληδόχου κύστης, για την αντιμετώπιση των οποίων απαιτούνταν υπέρογκες οικονομικές δαπάνες που δεν καλύπτονταν επαρκώς από το Δημόσιο. Η αίτησή του απορρίφθηκε.

Προσθέτει ότι έχει γίνει δέκτης διαμαρτυριών από συναδέλφους του που αιτήθηκαν, όπως και εκείνος χρηματική ενίσχυση και ουδέποτε έλαβαν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό ή έλαβαν π.χ. ποσό 500-700 ευρώ έναντι νόμιμων δαπανών 5.000-7.000 ευρώ, μολονότι αποδείκνυαν με νόμιμα δικαιολογητικά και παραστατικά τόσο τις δαπάνες που είχαν προβεί για θέματα υγείας (π.χ. καρκίνος), μη καλυπτόμενες από το Δημόσιο, όσο και την οικονομική τους κατάσταση.

Παράλληλα, ο κ. Τσιλίκας υπέβαλε αίτημα προς τη διοίκηση ζητώντας ως μέτοχος και συνδικαλιστής να ενημερωθεί για το αποθεματικό του Ταμείου, για τα πρόσωπα, τα ιδρύματα ή τις εταιρίες που μπορεί να έχουν κάνει δωρεές στο Ταμείο, για τον αριθμό των μελών του Ταμείου, ενώ ρωτούσε εάν έχουν γίνει δικαιούχοι μέλη που διετέλεσαν πρόεδροι και μέλη της επιτροπής χορήγησης ποσών, όπως και για ποιο λόγο δεν υπάρχει ενημέρωση ή ανάρτηση των καταβληθέντων ποσών σχεδόν για μία δεκαετία (τηρώντας το νόμο περί προσωπικών δεδομένων, αφού δεν θα αναγράφονταν ονόματα δικαιούχων).

Τον περασμένο Μάιο του απάντησαν από το αρχηγείο της Πυροσβεστικής ότι για να ικανοποιηθεί το αίτημά του πρέπει «η υπόθεση να σχετίζεται με υπόθεση του εκκρεμή ή περαιωμένη και ότι η επίκληση της ιδιότητας του μετόχου και του συνδικαλιστή δεν αρκεί για την ικανοποίηση του αιτήματος».

Στο υπόμνημα που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Δικαιοσύνη αναγράφεται:

«Αξιωματικοί με μηνιαίες αποδοχές άνω των 2.000 Ευρώ λαμβάνουν μεγαλύτερου ύψους χρηματικά ποσά ως οικονομική βοήθεια από Πυροσβέστες με μηνιαίες αποδοχές ύψους 1.000 Ευρώ. Όπως προκύπτει από τα προσκομιζόμενα έγγραφα, χωρίς όμως η παρούσα καταγραφή και αναφορά να συνεπάγεται κάτι το επιλήψιμο, αφού δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τα προβλήματα υγείας οιουδήποτε ως προσωπικά του δεδομένα, παρατηρώ ότι Αντιπύραρχοι λαμβάνουν 16.000 Ευρώ, 10.000, 8.000 Ευρώ, 3.000 Ευρώ, Πύραρχος 5.000 Ευρώ, Πυραγός 15.000 Ευρώ, Υποπυραγοί 4.000 και 6.000 Ευρώ και ταυτόχρονα παρατηρώ ότι οι αιτήσεις των χαμηλόβαθμων υπαλλήλων (Πυροσβέστες, Αρχιπυροσβέστες) που έχουν κάνει αιτήσεις για οικονομική βοήθεια είτε έχουν απορριφθεί είτε έχουν λάβει χρηματικά βοήθεια επί το πλείστον από 2.000 Ευρώ και κάτω».

Ο πυροσβέστης ζητά από τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει τη διάθεση χρηματικών ποσών προς τους μετόχους-δικαιούχους, τη διαχείριση του Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας, τη λογιστική παρακολούθηση και εν γένει την κίνηση του λογαριασμού αυτού.

Τα ποσά

Όσον αφορά στα ποσά που διαχειρίζεται το Ταμείο, σημειώνεται στο υπόμνημα:

«Εάν υποθέσουμε ότι οι μέτοχοι του εν λόγω Λογαριασμού ήταν και είναι ο ελάχιστος αριθμός των 5.000 υπαλλήλων του Π.Σ. (εκ του συνόλου των 12000 περίπου υπαλλήλων), τότε ετησίως στο Ταμείο, μόνο από τις εισφορές των υπαλλήλων (χωρίς να συμπεριληφθούν επώνυμες δωρεές, τραπεζικοί τόκοι κλπ) που παρακρατούνται υποχρεωτικά από τη μισθοδοσία τους, εισφέρεται το ελάχιστο συνολικό ποσό των 180.000 ευρώ. Εάν λάβουμε μάλιστα υπόψη μας ότι ο εν λόγω λογαριασμός έχει συσταθεί και λειτουργεί από 1.1.2010, ήτοι 10 έτη, τότε στο Ταμείο αυτό έχουν κατατεθεί χρήματα ελάχιστου ύψους 1.800.000 ευρώ, πλέον των 415.000 ευρώ που αποτέλεσε το αρχικό κεφάλαιο και πόρο του, δηλαδή αναφερόμαστε σε διαχείριση και λογιστική παρακολούθηση του ελάχιστου ποσού των 2.215.000 ευρώ σε διάρκεια 10 ετών. Ουδείς όμως από τους μετόχους και δικαιούχους γνωρίζει πόσοι ήταν ή σήμερα είναι οι μέτοχοι, πόσα χρηματικά ποσά έχουν ανά έτος διατεθεί σε μετόχους-δικαιούχους για την οικονομική ενίσχυση, ποιο είναι ανά έτος το αποθεματικό του εν λόγω λογαριασμού και εάν το Ταμείο έχει ενισχυθεί οικονομικά ή όχι από επώνυμες δωρεές κατά τη διάρκεια των ετών αυτών. Οι περισσότεροι δε μέτοχοι που έχουν αιτηθεί οικονομικής βοήθειας και αυτή έχει απορριφθεί δεν γνωρίζουν καν το λόγο απόρριψης».

Αναλυτικότερα, όσον αφορά στους πόρους του Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας αναφέρεται: «Πόροι του λογαριασμού αποτελούν το συγκεντρωθέν από εισφορές των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής και δωρεές ποσό 415.000 ευρώ (ποσό που υπήρχε από την ίδρυση του Ταμείου) β) η μηνιαία προαιρετική εισφορά των μετόχων ύψους 3 ευρώ γ) δωρεές, κληρονομιές ή άλλες χαριστικές πράξεις υπέρ του σκοπού του λογαριασμού δ) τόκοι καταθέσεων. Η διάθεση των χρηματικών ποσών ανατίθεται σε επιτροπή με διετή θητεία που ορίζεται με απόφαση του αρχηγού του Π.Σ., η λογιστική παρακολούθηση και η εν γένει κίνηση του λογαριασμού αυτού ανατίθεται σε Ταμειακή Επιτροπή».

Σχετικά με τον σκοπό του λογαριασμού ο νόμος προβλέπει: «Σκοπός του είναι η παροχή οικονομικής βοήθειας στου μετόχους που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας, με δυσβάστακτες οικονομικές επιπτώσεις που δεν καλύπτονται επαρκώς από το Δημόσιο ή άλλο ασφαλιστικό φορέα, οι οποίες οφείλονται σε α) θάνατο μετόχου β) ανικανότητα λόγω τραυματισμού ή πάθησης του μετόχου γ) σε βαριά νόσο του ίδιου ή μέλους της οικογένειάς του, για τη θεραπεία της οποίας απαιτείται μεταφορά στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό ή η αντιμετώπισή της απαιτεί πρόσθετες δαπάνες, πέραν εκείνων που καλύπτονται από του ασφαλιστικούς φορείς δ) θεομηνίες, σεισμός ή άλλο σοβαρό ατύχημα ε) σε χρόνια πάθηση του ίδιου ή μέλους της οικογένειάς του».

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
 • Στο κενό οι χθεσινές βεβαιώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ!
  53 Views

  Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία, καθώς αυτή τη φορά ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε στρατιωτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο στις 27, 28 και 29 Οκτωβρίου. Έτσι πέφτουν στο κενό... έπεσαν οι χθεσινές βεβαιώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ότι δεν θα πραγματοποιηθούν στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή, χαρακτηρίζοντας τη στάση της Άγκυρας «θετική» και ως ένα σημαντικό βήμα πριν το διάλογο.

  Περισσότερα ...
 • O Mακρόν ανακαλεί τον πρέσβη της Γαλλίας από την Άγκυρα
  61 Views

  Η γαλλική προεδρία κατήγγειλε τις «απαράδεκτες» δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έθεσε υπό αμφισβήτηση την «ψυχική υγεία» του Γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν, λόγω της συμπεριφοράς του προς τους μουσουλμάνους.

  Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
Στο κενό οι χθεσινές βεβαιώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ!
53 Views

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία, καθώς αυτή τη φορά ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε στρατιωτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο στις 27, 28 και 29 Οκτωβρίου. Έτσι πέφτουν στο κενό... έπεσαν οι χθεσινές βεβαιώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ότι δεν θα πραγματοποιηθούν στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή, χαρακτηρίζοντας τη στάση της Άγκυρας «θετική» και ως ένα σημαντικό βήμα πριν το διάλογο.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
O Mακρόν ανακαλεί τον πρέσβη της Γαλλίας από την Άγκυρα
61 Views

Η γαλλική προεδρία κατήγγειλε τις «απαράδεκτες» δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έθεσε υπό αμφισβήτηση την «ψυχική υγεία» του Γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν, λόγω της συμπεριφοράς του προς τους μουσουλμάνους.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Η Επέτειος του Όχι
33 Views

Η Επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε από τον Ιταλό πρέσβη στον Έλληνα δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά την 28η Οκτωβρίου του 1940. Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της Χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Άγιος Δημήτριος (280 - 306): O πολιούχος της Θεσσαλονίκης.
37 Views

Σύμφωνα με την αγιολογική παράδοση, ο Άγιος Δημήτριος μαρτύρησε επί Διοκλητιανού (284-305 μ.Χ.) όταν με την παρακίνηση του Γαλέριου, μέλους της Τετραρχίας, έλαβε χώρα ο πιο σκληρός διωγμός των Χριστιανών στη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διασύρει την αστυνομία ο Χρήστος Παππάς- Έντονες αντιδράσεις
38 Views

Ο εκπρόσωπος των αστυνομικών Σταύρος Μπαλάσκας, μόλις πριν μερικές μέρες, δήλωνε σε τηλεοπτικές εκπομπές (στο OpenTV, και στον Σκάϊ) πως δεν υπάρχει “ούτε μια πιθανότητα στο τρισεκατομμύριο” να διαφύγει οιοσδήποτε εκ των καταδικασθέντων της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. “Αυτό είναι ακατόρθωτο”, έλεγε με απόλυτη βεβαιότητα.

Περισσότερα ...
ΑΠΟΨΕΙΣ
Σχέδιο των 12 ναυτικών μιλίων της Ελληνικής Επικράτειας
50 Views

Το 2018, το υπουργείο Εξωτερικών, είχε εκπονήσει πλήρες σχέδιο κλεισίματος κόλπων και σταδιακής επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων, από το Ιόνιο και σταδιακά προς το Αιγαίο; Ξεχάσατε ή δεν το ξέρετε, οτι είχε συναντήσει αντιδράσεις από μερίδα στελεχών της ΝΔ. Που ήσασταν;

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατατέθηκε το νομοσχέδιο που προβλέπει πτωχεύσεις νοικοκυριών
53 Views

Κατατέθηκε στη Βουλή o «Κώδικας διευθέτησης οφειλών και παροχής δεύτερης ευκαιρίας», με τον οποίο μπαίνει οριστικό τέλος στη δικαστική προστασία για τις κατοικίες των πολιτών που δεν έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τα χρέη τους και θα τεθεί σε ισχύ από το 2021. Ανάμεσα σε άλλα, το νομοσχέδιο προβλέπει πως η ιδιοκτησία θα μεταφέρεται σε έναν νέο φορέα διαχείρισης ακινήτων, που θα μισθώνει το σπίτι μόνο σε εκείνους για 12 χρόνια, ενώ ο δανειολήπτης θα διατηρεί το δικαίωμα της επαναγοράς όταν μπορέσει να το ασκήσει.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λάθη στα αναδρομικά 80.000 συνταξιούχων και απώλειες «αρκετών εκατοντάδων ευρώ»
55 Views

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) καταγγέλλει «νέα κοροϊδία και εμπαιγμό της κυβέρνησης στα ψίχουλα της επιστροφής των αναδρομικών», καθώς πιστώθηκαν λάθος ποσά αναδρομικών σε περίπου 80.000 δικαιούχους-συνταξιούχους, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις με απώλειες αρκετών εκατοντάδων ευρώ. Η καταβολή των «κουρεμένων» αναδρομικών ύψους 1,4 δισ. ευρώ σε περίπου 1,1 εκατομμύρια συνταξιούχους αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 27 Οκτωβρίου.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Καταργείται το ακατάσχετο για μισθούς και συντάξεις στο ν/σ που προβλέπει πτωχεύσεις νοικοκυριών
110 Views

Καταργείται το ακατάσχετο για μισθούς και συντάξεις στους δανειολήπτες, καθώς υπολογίζονται στην πτωχευτική περιουσία του οφειλέτη στο πλαίσιο του νέου Πτωχευτικού Κώδικα΄που έχει κατατεθεί ήδη στη Βουλή προς ψήφιση.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Δεκάδες κλήσεις στη Θεσσαλονίκη για τη μη χρήση μάσκας και δύο... ξενύχτηδες καταστηματάρχες
66 Views

Κατά τη διάρκεια των δεκάδων χιλιάδων ελέγχων της αστυνομίας σε όλη την χώρα την Παρασκευή για τον κορονοϊό, διαπιστώθηκαν εκατοντάδες παραβάσεις

Περισσότερα ...
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Κυκλάδες: Πιάστηκε σαν ... ποντίκι τουρκικό υποβρύχιο στο στενό Ανδρου - Καφηρέα (Βίντεο)
70 Views

Το Τουρκικό υποβρύχιο κλάσης Preveze ‘’209’’ T1/1400 επιχείρησε να φτάσει στον δίαυλο του Καφηρέα μεταξύ Εύβοιας και Άνδρου με αποστολή προφανώς να ελέγξει το θαλάσσιο πέρασμα και τις Μονάδες του Ελληνικού Στόλου οι οποίες κινούνταν προς το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Όμως έγινε γρήγορα αντιληπτό από τα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα τα οποία επιχειρούσαν από φρεγάτες.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δραματική αύξηση όσων ζουν με μισθό κάτω από το όριο της φτώχειας - Ενας στους 8 ζει με 200€
42 Views

Μείωση μισθών, επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, de facto κατάργηση του 8ώρου και κίνδυνο φτωχοποίησης για τεράστιο μέρος του ελληνικού πληθυσμού βλέπει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ

Περισσότερα ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Απίστευτη καταγγελία Καμίνη: Ο Υπουργός Μετανάστευσης χρηματοδότησε με 1,2 εκ ευρώ δημοτική παράταξη της ΝΔ που μεταλλάχθηκε σε εταιρεία!
77 Views

Απίστευτη καταγγελία Καμίνη: Ο Υπουργός Μετανάστευσης χρηματοδότησε με 1,2 εκ ευρώ δημοτική παράταξη της ΝΔ που μεταλλάχθηκε σε εταιρεία! FAQ news by the FAQ team - Friday, 23 October 2020, 16:37 Share on Facebook Share on Twitter Send email Print Την υπόθεση αποκάλυψε με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης Δημοτική παράταξη που στήριξε η Νέα Δημοκρατία, μεταλλάχθηκε σε εταιρεία και μέσα σε επτά μέρες πήρε χρηματοδότηση για υλοποίηση έργου από το υπουργείο Μετανάστευσης!

Περισσότερα ...
ΑΠΟΨΕΙΣ
Σαρηγιάννης: Το κάψιμο των ξύλων μπορεί να εντείνει τη διασπορά του κορωνοϊού.
62 Views

«Είμαστε στο κακό σενάριο. Έχει αρχίσει και κλείνει το παράθυρο ευκαιρίας μέχρι τις 21 Οκτωβρίου που είχαμε πει», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, αναφερόμενος στην εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
«Άδεια» η κλινική Covid-19 στο Νοσοκομείο Σάμου
64 Views

Εξιτήριο πήρε σήμερα ο τελευταίος ασθενής που νοσηλευόταν στη κλινική Covid-19 του Γενικού Νοσοκομείο Σάμου. Ο ασθενής επέστρεψε στο τόπο διαμονής του και παραμένει υπό τις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πέτσας: Σχολεία και ΜΜΜ δεν αποτελούν εστίες κορονοϊού
45 Views

Στα στοιχεία των ελέγχων που επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει υπερμετάδοση κορονοϊού σε σχολεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αναφέρθηκε ο Πέτσας, εστιάζοντας αντίθετα στην εστίαση.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λινού: Να συνταγογραφείται το τεστ για τον κορονοϊό - Ευθύνη του κράτους στα ΜΜΜ που δεν υλοποιούνται τα μέτρα
42 Views

Την άμεση απόφαση να συνταγογραφείται το τεστ για τον κορονοϊό ζήτησε η Αθηνά Λινού, η οποία αναφέρθηκε στις οικογένειες με παιδιά που υποχρεούνται να διακομίσουν αρνητικό τεστ στο σχολείο, σε περίπτωση που το παιδί έχει συμπτώματα.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Στο ''πορτοκαλί''και επίσημα η Θεσσαλονίκη - Ποια είναι τα νέα, αυστηρότερα μέτρα
61 Views

Σε μόλις δύο εβδομάδες η πόλη από το επίπεδο 2 , πήγε στο επίπεδο 3 της "αυξημένης επιτήρησης" με τα κρούσματα να αυξάνονται ραγδαία - Ο μέσος όρος ηλικίας των νέων κρουσμάτων έχει πέσει στα 28 χρόνια στην συμπρωτεύουσα

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δέκα κρούσματα κορωνοϊού στον Άρη
64 Views

Άσχημα τα μαντάτα για τον Άρη. Μετά τον ποδοσφαιριστή που είχε βρεθεί θετικός σε κορωνοϊό το μεσημέρι της Δευτέρας (19/10), όλο το αγωνιστικό τμήμα των «κίτρινων» υποβλήθηκε σε νέο έλεγχο, ο οποίος έδειξε πως συνολικά δέκα είναι τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος που διαγνώστηκαν θετικά σε Covid-19! Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, άμεσα τέθηκαν σε καραντίνα, ενώ γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μάρκος Σεφερλής: Στα δικαστήρια με τον σκηνοθέτη της ταινίας «Χαλβάη 5-0»
62 Views

Στις δικαστικές αίθουσες θα βρεθεί ο Μάρκος Σεφερλής με τον χρόνια συνεργάτη του Μάνο Καμπίτη για τα δικαιώματα της ταινίας «Χαλβάη 5-0». Όπως αποκάλυψε χθες σε ρεπορτάζ του ο Γρηγόρης Μελάς, πριν από ημέρες η ταινία «ανέβηκε» σε συνδρομητική πλατφόρμα δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον ήθελε να πληρώσει και να την κατεβάσει για να την δει.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Ο Κασιδιάρης εμπλέκει συνεργάτη του Σαμαρά στη δολοφονία Φύσσα
81 Views

Στο Εφετείο Αθηνών έφθασε λίγο πριν τις 11:15 ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης. Ο Ηλίας Κασιδιάρης κάθισε στα έδρανα πίσω από τους συνηγόρους υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής αντί στα έδρανα των κατηγορουμένων και κατά την ανάγνωση του ονόματός του δήλωσε: «Είμαι παρών και θα ήθελα τον λόγο μετά την εκφώνηση των ονομάτων».

Περισσότερα ...
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
«Παιχνίδια πολέμου» στο Βόρειο Αιγαίο! Τουρκικές ασκήσεις για να τρομοκρατηθεί η Ελλάδα – Σε απόλυτη ετοιμότητα το Πολεμικό Ναυτικό μας
67 Views

Ένα δεύτερο μέτωπο, αυτή τη φορά στο Βόρειο Αιγαίο, επιχειρεί να ανοίξει η Τουρκία με προφανή στόχο αφενός, σε επιχειρησιακό επίπεδο, να διασπάσει τις ελληνικές ναυτικές δυνάμεις αφετέρου, σε διπλωματικό, να στείλει ένα μήνυμα προς την ελληνική πλευρά αναφορικά με την απαίτηση της για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Νέο “παραλήρημα” του “σουλτάνου” για Ελλάδα και Κύπρο: “Θα βλέπετε εφιάλτες από τη συνεχή μας επέκταση – Θα σας κόψουμε τα χέρια”!
46 Views

Σε νέο του «παραλήρημα», ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με το πέρας της συνεδρίασης του Υπουργικού του Συμβουλίου, ξεστόμισε εκ νέου επιθέσεις εναντίον Ελλάδας και Κύπρου, λέγοντας πως… θα τους «κόψει τα χέρια». Παράλληλα, δήλωσε πως η επέκταση της Τουρκίας δεν θα σταματήσει!

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τίρανα: Αλβανοί προσπάθησαν να επιτεθούν στον Ν. Δένδια!
57 Views

Ακραίοι Αλβανοί και Τσάμηδες έκαναν διαδήλωση και προσπάθησαν να πλησιάσουν τον Νίκο Δένδια με άγριες διαθέσεις, την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας έφτανε στο αλβανικό ΥΠ.ΕΞ.

Περισσότερα ...