Τοξική βόμβα στη Δραπετσώνα

89 Views
Τοξική βόμβα στη Δραπετσώνα

Σε τοξική βόμβα περπατούν και διαβιούν οι κάτοικοι της -παραδοσιακά- πολύ επιβαρυμένης περιοχής της Δραπετσώνας και Κερατσινίου, αφού, όπως φαίνεται από στοιχεία και καταγγελίες που φέρνει στη δημοσιότητα το zougla.gr, για ακόμα μια φορά σε αυτή τη χώρα προτιμήσαμε να αντιμετωπίσουμε τις «αμαρτίες γονέων» απλώς... κρύβοντάς τες κάτω από το χαλί...

Και όπου «αμαρτίες γονέων» εννοούμε τη ραδιενεργή και ιδιαίτερα επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία φωσφογύψο, η οποία επί περίπου έναν αιώνα ήταν το παραγόμενο προϊόν στο εργοστάσιο της παραθαλάσσιας περιοχής που λέγεται «Λιπάσματα Δραπετσώνας».

Το εργοστάσιο σταμάτησε τη λειτουργία του το 1999 (εγκαινιάστηκε 90 χρόνια νωρίτερα), όμως, όπως φαίνεται, δεν έγιναν οι απαιτούμενες και πολύ λεπτομερείς ενέργειες που προβλέπουν οι σύγχρονοι νόμοι για την πλήρη απορρύπανση της περιοχής. Αντί αυτού, μέρος και της υπολειπόμενης φωσφογύψου θάφτηκε, όπως θεωρείται, σε βάθος 2 μέτρων κάτω από το έδαφος...

Σήμερα η έκταση αυτή διαμορφώθηκε σε μια φαινομενική «όαση» για τους κατοίκους της άλλοτε βιομηχανικής περιοχής, αφού από το 2015 ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με προσωπική πρωτοβουλία του δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου, δαπάνησε 2,5 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να κατασκευάσει εκεί χώρους πολιτισμού και άθλησης, όπως γήπεδα, ένα θέατρο χωρητικότητας 750 θεατών, αλλά και καντίνες.

Όλα αυτά θα μπορούσε να τα έχει κατασκευάσει σε έκταση ιδιοκτησίας του δήμου, η οποία γειτνιάζει με τον χώρο στον οποίο λειτουργούσε κάποτε το εργοστάσιο λιπασμάτων του Μποδοσάκη. Όμως, για κάποιους λόγους οι οποίοι αντιβαίνουν στην ίδια τη λογική, ο δήμαρχος προτίμησε να ιδιοποιηθεί έκταση που ανήκε στην Εθνική Τράπεζα.

Ο κύριος Βρεττάκος εξελέγη με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επιβίωσε με τον ΣΥΡΙΖΑ και επιβιώνει με τη Νέα Δημοκρατία, με λίγα λόγια είναι παντός καιρού και ως φαίνεται παντός ανέμου. Ήταν πλήρως ενημερωμένος από τις αρμόδιες αρχές και από τον Δημόκριτο για την επικινδυνότητα του χώρου αυτού σε περίπτωση οικοδόμησης, έστω και ελαφρών κατασκευών. Ήξερε ότι σε βάθος δύο μέτρων έχει ταφεί πρόχειρα το δηλητήριο που επί χρόνια συσσωρευόταν στις εγκαταστάσεις του Μποδοσάκη, ο οποίος προτιμούσε να συσσωρεύει τα απόβλητα φωσφόρου στους χώρους όπου εργάζονταν άνθρωποι, παρά να τους μεταφέρει σε ασφαλές μέρος ταφής, κι όλα αυτά για να μειωθούν τα έξοδά του.

Όλα αυτά τα ήξερε ο δήμαρχος που εξελέγη με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η εξουσία όμως είναι γλυκιά. Ακόμη πιο γλυκιές είναι οι συμμαχίες οι οποίες επιτυγχάνονται στα πλαίσια της αγαστής σχέσης της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους τοπικούς παράγοντες και τα τοπικά συμφέροντα.

Έτσι το πρόβλημα, όπως αναφέραμε, μάλλον ουσιαστικά θάφτηκε κάτω από το χαλί...

Το μεγάλο ωστόσο ερώτημα που προκύπτει αφορά την απόφαση του δημάρχου και των συνεργατών του να επιχειρήσουν την καταπάτηση της έκτασης η οποία ανήκε στην Εθνική Τράπεζα. Την έκταση αυτή δεν τη χρειαζόταν, αφού ο δήμος διαθέτει μεγάλο οικόπεδο στην ίδια περιοχή, μεσοτοιχία με την έκταση της Εθνικής Τραπέζης. Τελικά η επιχείρηση καταπάτησης πέτυχε ως φαίνεται. Η τράπεζα απέσυρε τη μήνυσή της προφανώς μετά από πολιτικές παρεμβάσεις. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει διά λογικών συνειρμών. Όμως και πάλι δεν δίνεται λογική εξήγηση για την «απληστία» η οποία κυριάρχησε στις αποφάσεις του δήμου και του ιδίου του δημάρχου.

Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα από την αρχή. Ο πρώην διοικητής της Δημόσιας Αρχής Λιμένων, Δημοσθένης Μπακόπουλος, έκανε έρευνα για το ζήτημα, το οποίο ενέπιπτε στις αρμοδιότητές του, και τελικά κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου προς την Εισαγγελία Πειραιά, αναδεικνύοντας τον ενδεχόμενο πολύ σοβαρό κίνδυνο που διατρέχουν οι πολίτες (και φυσικά ευπαθείς ομάδες και παιδιά που επισκέπτονται τον χώρο ακόμα και καθημερινά) εξαιτίας της μη ολοκληρωμένης απορρύπανσης.

Το οπλοστάσιο των επιχειρημάτων του νομικού περιλαμβάνει την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (133/2019), στην οποία ζητούνται η απαλλοτρίωση της περιοχής για λόγους κοινής ωφέλειας και η παράδοσή της στους κατοίκους, ώστε να γίνει και «εξυγίανση του εδάφους/υπεδάφους από τα παραπροϊόντα που εναποτίθεντο κατά την περίοδο λειτουργίας του εργοστασίου και τα οποία σήμερα εξακολουθούν να ρυπαίνουν την ευρύτερη περιοχή δημιουργώντας συνθήκες επικινδυνότητας για την υγεία των κατοίκων».

Το σχετικό απόσπασμα της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου:

Έτσι το περιφερειακό συμβούλιο αναγνωρίζει την ανάγκη για απορρύπανση της περιοχής μέσω της εξυγίανσης του εδάφους και του υπεδάφους, που, όπως φαίνεται, δεν έγινε ποτέ.

Στη μήνυσή του, ο Δημοσθένης Μπακόπουλος παραθέτει στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το 2001 ανιχνεύτηκε ραδιενέργεια στην περιοχή όπου λειτουργούσε το παλιό Εργοστάσιο Λιπασμάτων. Πέντε χρόνια αργότερα, ωστόσο, το 2006, η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας αποφαίνεται ότι η περιοχή στην παρούσα κατάστασή της θεωρείται ελεύθερη από άποψη ραδιενέργειας, όμως για οποιαδήποτε μελλοντική από τότε χρήση θα πρέπει «να ενημερωθεί η Επιτροπή για να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους». Σημειώνεται ότι το 2006 η περιοχή ήταν εγκαταλελειμμένη και μη επισκέψιμη από το κοινό - καθεστώς βεβαίως που έχει αλλάξει δραστικά από τότε.

Σημειώνεται επίσης ότι οι κατασκευαστικές παρεμβάσεις στην περιοχή έγιναν και με τη χρήση εκσκαφέων για χωματουργικές εργασίες, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για τα βλαβερά στοιχεία που βρίσκονται στο υπέδαφος...

Απόσπασμα της μήνυσης:

Το θέμα έφτασε και στη Βουλή το 2008, με τους βουλευτές Θοδωρή Δρίτσα και Παναγιώτη Λαφαζάνη να υποβάλλουν ερώτηση στην οποία αναφέρουν πως «το προϊόν των κατεδαφίσεων των κτηρίων που έγινε το 2003 ετάφη επί τόπου. Πιθανόν μαζί του ετάφη και μέρος του μηχανολογικού εξοπλισμού όπως και υποπροϊόντα ή απόβλητα της παραγωγής των επιμέρους μονάδων». Ο Θοδωρής Δρίτσας μάλιστα είχε δηλώσει ότι πρόκειται για ένα τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα, αφού «ενισχύεται η βασιμότητα των υπονοιών ότι το έδαφος των Λιπασμάτων είναι μολυσμένο με τοξικά και πιθανώς ραδιενεργά κατάλοιπα και δεν έχει καθαριστεί».

Το 2015, όπως αναφέραμε, ξεκινούν οι εργασίες της ανάπλασης, αλλά, όπως επισημαίνει ο Δημοσθένης Μπακόπουλος στη μήνυσή του, «παρ' όλα αυτά η Δημόσια Αρχή Λιμένων δεν έχει στη διάθεσή της κανένα στοιχείο από το οποίο να συνάγεται διεξαγωγή ελέγχων από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, πριν την προαναφερόμενη και επελθούσα το 2015 αλλαγή χρήσης».

«Ως διοικητής κρατικής αρχής αλλά και ως πολίτης, αναρωτιέμαι: Εάν σε αυτή την περίπτωση κανείς υπεύθυνος δεν βγήκε από το γραφείο του να διαπιστώσει τι πραγματικά συμβαίνει, πότε θα βγει;» συμπληρώνει ο πρώην διοικητής της ΔΑΛ.

Ακολουθεί η γνώμη των ειδικών για τις βλαβερές ιδιότητες της φωσφογύψου, αλλά και τι προβλέπεται σε περιπτώσεις οικοδομικής δραστηριότητας σε μολυσμένες περιοχές:

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ELLINIKA HOAXES ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (Βίντεο)
66 Views

Για ακόμη μία φορά τα “ELLINIKA HOAXES” κατάφεραν με την ιδιοτελή συμπεριφορά τους να αποκομίσουν μήνυση για σύσταση συμμορίας και συκοφαντική δυσφήμηση. Η μήνυση κατατέθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και αναρτήθηκε απο τον μηνυτή στο Facebook. Δείτε όλη την ανάρτηση:

Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ELLINIKA HOAXES ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (Βίντεο)
66 Views

Για ακόμη μία φορά τα “ELLINIKA HOAXES” κατάφεραν με την ιδιοτελή συμπεριφορά τους να αποκομίσουν μήνυση για σύσταση συμμορίας και συκοφαντική δυσφήμηση. Η μήνυση κατατέθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και αναρτήθηκε απο τον μηνυτή στο Facebook. Δείτε όλη την ανάρτηση:

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Νέας γενιάς βηματοδότες χωρίς ηλεκτρόδια τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα
39 Views

Οι πρώτοι στην Ελλάδα βηματοδότες χωρίς ηλεκτρόδια* με δυνατότητα κολποκοιλιακού συγχρονισμού (Medtronic Micra AV), τοποθετήθηκαν με επιτυχία στο Αιμοδυναμικό - Ηλεκτροφυσιολογικό Εργαστήριο του ΥΓΕΙΑ, από τον Διευθυντή της Ε΄ Καρδιολογικής Κλινικής κ. Θεόδωρο Αποστολόπουλο και τους συνεργάτες του.

Περισσότερα ...
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πανελλαδικές: Πτώση βάσεων αναμένεται για νομικές και ιατρικές σχολές
40 Views

Πτωτικά αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις στις νομικές και ιατρικές σχολές, ενώ δεν αναμένονται ιδιαίτερες διακυμάνσεις στις βάσεις των θετικών και των οικονομικών σχολών και της πληροφορικής.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Έρευνα ΑΠΘ: Αναζωπύρωση του COVID 19 από τέλη Ιουλίου έως τις 15 Αυγούστου
34 Views

Το εργαστήριο Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ και η ομάδα HERACLES για το Εκθεσίωμα και την Ανθρώπινη Υγεία του Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας (ΚΕΔΕΚ), σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Προηγμένων Σπουδών στην Παβία και την Πίζα της Ιταλίας, μελέτησαν τη διασπορά του κορονοϊού στην Ελλάδα και αξιολόγησαν την αποτελεσματικότητα των μέτρων περιορισμού της μετάδοσης του.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής περιοριστικών μέτρων για τα πανηγύρια
35 Views

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο επιβολής περιοριστικών μέτρων για τα πανηγύρια, σύμφωνα μεδηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση, στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Σύλληψη 20χρονου για τη φωτιά στο Πέραμα
24 Views

Στη σύλληψη ενός 20χρονου, ως υπαίτιου πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση, στην περιοχή Ικαριώτικα, στο Πέραμα Αττικής, προχώρησαν υπάλληλοι του ανακριτικού γραφείου Πειραιά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Ανατράπηκε βάρκα με μετανάστες στην Κρήτη - Αγνοούνται τέσσερις, διασώθηκε ένας
27 Views

Σώος και καλά στην υγεία του εντοπίστηκε από σκάφος του Λιμενικού Σώματος 25χρονος υπήκοος Αλγερίας, ο οποίος μαζί με άλλους τέσσερις αλλοδαπούς (έναν Λίβυο και τρεις Τυνήσιους) επέβαιναν σε βάρκα που αναποδογύρισε χθες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Κρήτης.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Μποϊκοτάζ στα προϊόντα από την Τουρκία προτείνει ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης
27 Views

Σε ανάρτηση του στο twitter ο κ. Κορκίδης αναφέρει τα εξής: «Για την ανείπωτη ενέργεια της "γείτονος" η ελληνική αγορά πρέπει να προχωρήσει σε μποϋκοτάζ των προϊόντων τους και η Κυβέρνηση να ζητήσει από την ΕΕ επιβολή εμπορικών κυρώσεων. #Σταματάμε τη πώληση πολιτισμού!#»

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Χαλκιδική: Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι διαρρήκτες που ανατίναζαν ΑΤΜ
37 Views

Τις απόπειρες διάρρηξης σε ΑΤΜ στην περιοχή της Χαλκιδικής κατάφεραν να εξιχνιάσουν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας για την απόφαση της Τουρκίας να κάνει τζαμί την Αγία Σοφία
38 Views

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, χρυσός Ολυμπιονίκης στους κρίκους, σχολίασε με το δικό του τρόπο την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, με μια ανάρτηση στα στα social media.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Αγνώριστος ο Τόλης Βοσκόπουλος! H φωτογραφία σε ταβερνάκι με την Άντζελα Γκερέκου (photo)
39 Views

Απόδραση στη Χαλκίδα για φαγητό για την Άντζελα Γκερέκου και τον σύζυγό της Τόλη Βοσκόπουλο. Η πρώην βουλευτής και νυν πρόεδρος του ΕΟΤ, ανήρτησε μια φωτογραφία της με τον δημοφιλή ερμηνευτή από τη Χαλκίδα σε insta story στον λογαριασμό της.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δένδιας για Αγία Σοφία: Ο Ερντογάν υπερβαίνει τα εσκαμμένα – Τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα
33 Views

«Ο Ερντογάν υπερβαίνει τα εσκαμμένα γυρνώντας την πλάτη στη διεθνή κοινότητα» σημείωσε ο Νίκος Δένδιας σχολιάζοντας την απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Σαλβίνι κατά Ερντογάν: «Κάποιοι θέλουν την Τουρκία στην ΕΕ αλλά αυτό το Ισλάμ είναι ασύμβατο με τις αξίες μας»
32 Views

Ο Ματέο Σαλβίνι έγινε ο πρώτος δυτικός πολιτικός που ασκεί σκληρή κριτική στον Ερντογάν για την απόφαση του να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί!

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Οργή από μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ : Να εφαρμοστεί η ποσόστωση για τους τουρκογενείς στην Ελλάδα
31 Views

Προσβολή στον Ελληνισμό, στην Ορθοδοξία και τον Χριστιανισμό γενικότερα χαρακτήρισε την απόφαση του τουρκικού ΣτΕ να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Περισσότερα ...
ΑΠΟΨΕΙΣ
Γ. Τράγκας: Μετά την Αγία Σοφία που έγινε τζαμί, με Κ. Μητσοτάκη μπορεί να ξυπνήσουμε και να έχουμε χάσει το μισό Αιγαίο
30 Views

Όλα μπορούν να συμβούν επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη. Θεωρείται «πολιτικός νάνος» από την Άγκυρα. Άπαντες στον διεθνή περίγυρο τον θεωρούν «υπάλληλο» και «φιλιππινέζα» της κυβέρνησης του Βερολίνου.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Αντίστροφη μέτρηση για την Αγία Σοφία
35 Views

Με γρήγορους ρυθμούς προχωράει η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί από την τουρκική κυβέρνηση προκειμένου να είναι ετοιμοπαράδοτο στις 24 Ιουλίου, δηλαδή την πρώτη επίσημη ημέρα της προσευχής των μουσουλμάνων μέσα σε αυτόν τον χώρο ως μουσουλμανικό τέμενος, από το 1934. Ήδη από χθες, Σάββατο, σφραγίστηκε η είσοδος του Ναού για τους επισκέπτες προκειμένου να ξεκινήσουν οι διεργασίες, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Ελλάδα Μου! - Ανάβατος Χίου (Βίντεο)
37 Views

Ο Ανάβατος είναι ένας σχεδόν εγκαταλελειμμένος μεσαιωνικός οικισμός της κεντρικής Χίου, ο οποίος σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει μόλις έναν κάτοικο. Βρίσκεται στην κορυφή ενός απόκρημνου λόφου 450 μέτρων, γεγονός που του προσέδωσε το προσωνύμιο «Μυστράς του Αιγαίου».

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα ματς της Κυριακής - Τι δείχνει η τηλεόραση
43 Views

Τα παιχνίδια Παναθηναϊκός-ΑΕΚ και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, ο δεύτερος τελικός της Α1 βόλεϊ ανδρών ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, το λονδρέζικο ντέρμπι Τότεναμ-Άρσεναλ και το Grand Prix της Αυστρίας στη Formula 1, ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίθεση Προκόπη Παυλόπουλου σε Ερντογάν: Είσαι ιερόσυλος και βάρβαρος!
28 Views

Τηλεφωνική επικοινωνία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο για την Αγία Σοφία .

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Κώστα, Νομική Αθήνας περνάς!» φώναξε πατέρας στον συλληφθέντα γιο του
31 Views

«Μεταξύ των συλληφθέντων στην προχθεσινή μαζική διαδήλωση της Αθήνας ο 18 χρονος Κωστας Κ., που άκουσε από μακριά τον πατέρα του την ώρα που τον φέρναν στην Ευελπίδων να του λέει τα καλά νέα, ότι πέρασε στη σχολή που ήθελε, την Νομική Αθήνας

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Καταγγελία κατοίκων: Στον Υμηττό φυτρώνουν «αυθαίρετα»
27 Views

Σειρά παράνομων δραστηριοτήτων και αυθαιρεσιών στην περιοχή του Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης, στο πέρασμα του χρόνου, σε δασική και προστατευόμενη περιοχή του Υμηττού, με πρόσφατο αποκορύφωμα την κατασκευή μιας νέας αυθαίρετης και παράνομης κατασκευής (ναού υποτίθεται), που «εξαφάνισε» το παλιό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Δεν σέβονται τίποτα, δεν υπολογίζουν κανένα»-Καταγγέλλει την Τουρκία η Κύπρος
26 Views

Η Προεδρία της Δημοκρατίας, με σημερινή της ανακοίνωση, καταδικάζει «μετά βδελυγμίας την απόφαση της Τουρκίας για αλλαγή του καθεστώτος της Αγιάς Σοφιάς και τη μετατροπή της σε τζαμί» και σημειώνει ότι θα καταγγείλει τη νέα τουρκική πρόκληση σε όλα τα βήματα στα οποία συμμετέχει.

Περισσότερα ...
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δύο video αποδομούν το ανυπόστατο και χυδαίο ψέμα τoυ Σωματείου Ειδικών Φρουρών (Video)
31 Views

Δυο βίντεο που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα «Law & Order» αποδομούν τους ισχυρισμούς του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής σε βάρος υπαστυνόμου που σύμφωνα και με την μήνυση που υπέβαλαν μέλη της εναντίον του- ότι «απέτρεψε χειροδικώντας, τη σύλληψη κουκουλοφόρου», με τη λεπτομέρεια όπως φαίνεται και στα video δεν υπάρχει "κουκουλοφόρος" αλλά διαδηλωτές από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Ά.Γκόγκογλου: Αστυνομικοί με μηχανές ορμάγανε μέσα στο πλήθος
28 Views

Όπως ξεκαθάρισε ο 67χρονος συνταξιούχος έμπορος, ιστορικός στέλεχος της Αριστεράς και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ «ούτε κουκουλοφόρος υπήρχε, ούτε σημειώθηκε κάποια επιθετική ενέργεια κατά της αστυνομίας»

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Τζο Μπάιντεν: Καλώ τον Ερντογάν να αναιρέσει την απόφαση του για την Αγία Σοφία
29 Views

Να αναιρέσει την απόφασή του για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί καλεί τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν

Περισσότερα ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Εξώδικο Ρ. Χρηστίδου για προσβλητικό σχόλιο δημοσιογράφου στο Facebook
26 Views

Εξώδικο κατά του δημοσιογράφου Κλεάνθη Λοΐζου από την βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Χρηστίδου. Ο δημοσιογράφος ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αλλοιωμένη φωτογραφία της από τη Βουλή, συνοδευόμενη με προσβλητικά και σεξιστικά σχόλια

Περισσότερα ...