Κάντε μια δωρεά! Κέντρο κοινωνικής φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση «Εστία»

97 Views
Κάντε μια δωρεά! Κέντρο κοινωνικής φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση «Εστία»

Σκοποί του Σωματείου είναι η εφ’ όρου ζωής δωρεάν παροχή φροντίδας και ειδικής θεραπευτικής αγωγής, ή/και άλλης αναγκαίας αγωγής, εκπαίδευσης, κοινωνικής προσαρμογής, επαγγελματικού προσανατολισμού, επαγγελματικής προκατάρτισης και κατάρτισης, κοινωνικό-οικονομικής ένταξης, εργασιακής απασχόλησης ατόμων με νοητική υστέρηση ή άλλη αναπηρία με παρόμοια της νοητικής υστέρησης χαρακτηριστικά.

Για να χαρακτηρισθεί ένα άτομο ότι έχει νοητική υστέρηση απαιτείται διάγνωση από αρμόδιο φορέα και για την ένταξή του στην Εστία και στις δραστηριότητες της εξέταση από Διεπιστημονική Επιτροπή η οποία αποτελείται από ειδικούς επιστήμονες (ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και εργοθεραπευτή) και συγκροτείται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, εφεξής αναφερόμενο στο παρόν και ως “Δ.Σ.”

Έφη Προκοπάκη - Πρόεδρος ΔΣ

«1981. Μια εποχή όπου η αγωνία των γονιών έφτανε στα όρια της απελπισίας, οι προκαταλήψεις και η άγνοια της κοινωνίας υποχρέωναν τις οικογένειες να μένουν στο περιθώριο όντας θεατές της ζωής, εικόνες της Λέρου και Κωσταλέξι τρόμαζαν. Το θαμπό φως κάποιων φάρων φώτιζε αμυδρά δύο, ίσως και τρεις περιοχές της Ελλάδας, Θεοτόκος, Ψυχολογικό Κέντρο Βορείου Ελλάδος, ΠΕΓΚΑΠ, ΕΓΝΥΑ κτλ. Έχοντας μια κορούλα με σύνδρομο Down, την Μαρία που την λάτρευα, καθώς με κοιτούσε στα μάτια με εμπιστοσύνη και ασφάλεια, ένιωθα οργή κυρίως για τον εαυτό μου που περίμενα την λύση να την δώσουν άλλοι και ιδιαίτερα το κράτος. Σιγά σιγά η οργή αυτή καταλάγιαζε και διάφορες ιδέες και σκέψεις κατέκλυζαν το μυαλό μου ώσπου κάποια στιγμή ήξερα ξεκάθαρα τι έπρεπε να κάνω και γιατί θα αγωνιζόμουν.

ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ! Ένα σχολείο διαφορετικό από τα άλλα που θα κυριαρχούσε το χρώμα, η αγάπη και ο σεβασμός για την διαφορετικότητα των παιδιών μας. Μάιος 1981. Αρκετοί γονείς με άκουσαν, πέντε γονείς πίστεψαν σ αυτό. Με την βοήθεια φίλων και συγγενών αρχίσαμε να βάζουμε αυτό το όραμα στο χαρτί. Το καταστατικό μας ήταν έτοιμο. Σκοπός η εφ’ όρου ζωής παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε παιδιά με νοητική υστέρηση. Οι στόχοι ξεκάθαροι. Εκπαίδευση, κοινωνική ένταξη, υποστήριξη στην εργασία και ζεστές κατοικίες για όμορφη αξιοπρεπή ζωή. Φεβρουάριος 1982. Η Εστία είναι ήδη ειδικώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο.»

Μπορείτε να γίνετε μέλος του Συλλόγου Φίλων της Εστίας «Μήνυμα Αγάπης» που λειτουργεί από το 2015. Σκοπός του Συλλόγου είναι η καθ’ οιονδήποτε τρόπο υποστήριξη του έργου της Εστίας.

Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται με:

την έκδοση βιβλίων, ενημερωτικών φυλλαδίων, δημοσιεύσεων, φωτογραφιών, ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού υλικού.

Την επαφή και ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων και εμπειριών με εταιρείες, φορείς, ιδρύματα τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού.

Τη συμμετοχή του Συλλόγου σε Εθνικά ή/και Διευρωπαϊκά ή Διεθνή δίκτυα με τους ίδιους ή συναφείς σκοπούς με τον Σύλλογο.

Την διοργάνωση αθλητικών (αγώνες φιλανθρωπικού χαρακτήρα), πολιτιστικών εκδηλώσεων (bazaars, συναυλίες, γεύματα), εκδρομών και ημερίδων σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο.

Την εξεύρεση χορηγών, ευεργετών ή δωρητών για την οικονομική ενίσχυση της Εστίας.

Δωρεές / Χορηγίες

Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

EUROBANK

Αρ.Λογ.0026.0016.11.0101917506

ΙΒΑΝ: GR87 0260 0160 0001 1010 1917 506

ΕΘΝΙΚΗ / ΕΤΕ

Αρ. Λογ. 100/296058-38

BIC ETHNGRAA

IBAN GR48 0110 1000 0000 1002 9605 838

ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Αρ. Λογ. 5055025602037

BIC PIRBGRAA

IBAN GR31 0172 0550 0050 5502 5602 037

Για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία, επιβεβαίωση της δωρεάς σας και λήψης στοιχείων απόδειξης, επικοινωνήστε στο Λογιστήριο της Εστίας, τηλ. 2106713149, ώρες 8.00-16.00.

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αποκλειστικό: Αύριο ψηφίζεται το νομοσχέδιο για το Ταμείο ΧΣ
23 Views

Ο νόμος για την αλλαγή στο καταστατικό λειτουργίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ανάβει «πράσινο» στη συμμετοχή του Δημοσίου στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
4 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας. Εξελίσσεται ως η πιο απειλητική νόσος
32 Views

Εξαιρετικά ανησυχητικά στοιχεία, τα οποία εμφανίζουν την παχυσαρκία να ξελίσσεται ως η πιο απειλητική -από τις μη μεταδιδόμενες- νόσους για την υγεία, τόσο σε ατομικό, όσο και σε πληθυσμιακό επίπεδο, με τεράστιο κοινωνικοοικονομικό κόστος.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΑΕΔ: Τα 7 ανοικτά προγράμματα με συνολικά 37.600 επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας
25 Views

Ο ΟΑΕΔ υλοποιεί επτά ανοιχτά προγράμματα με συνολικά 37.600 επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας, με ποσοστά επιχορήγησης 60%-100% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Γερμανική FAZ: Ο Ερντογάν εξαγόρασε την ανάπτυξη στην Τουρκία με υψηλό αντίτιμο
19 Views

Η γερμανική FAZ αναλύει τα μέτρα με τα οποία ο Ερντογάν κατάφερε να κάνει την τουρκική οικονομία να εμφανίσει θετικούς δείκτες ανάπτυξης, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Το απόγευμα τα νέα μέτρα
30 Views

«Κλείδωσαν», σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία, τα νέα μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
«Βόμβα» στην Τουρκία: Εισαγγελέας ζήτησε τη φυλάκιση του Εκρέμ Ιμάμογλου
34 Views

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης για φερόμενη προσβολή πρώην νομάρχη και πολλοί το συνδέουν και με τα χαμηλά ποσοστά που φάινεται να καταγράφει το ΑΚΡ.

Περισσότερα ...
MEDIA
Το OPEN απαντά στον Αλέξη Κούγια με επίσημη ανακοίνωση: «Στηρίζουμε απόλυτα την Κατερίνα Καινούργιου»
30 Views

Μετά την ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια και την έκρηξη της Κατερίνας Καινούργιου για όσα η ίδια θεώρησε πως της καταλόγισε σε αυτή ο γνωστός ποινικολόγος έρχεται και η επίσημη ανακοίνωση του Open για το θέμα.

Περισσότερα ...
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δημητρακόπουλος: Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο δεν είναι αδίκημα το σεξ με 15χρονα παιδιά όταν υπάρχει η συναίνεσή τους
25 Views

Την πρόβλεψη επέκτασης του αδικήματος της κοινής αποπλάνησης μέχρι την ηλικία των 18 ετών από τα 15 έτη που είναι μέχρι σήμερα, ζήτησε από τον πολιτεία η δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Περισσότερα ...
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διακοπή ποινής για τον Κουφοντίνα
43 Views

Διακοπή ποινής για τον Κουφοντίνα ανέφερε σε πρωινή εκπομπή ότι θα ζητήσει η συνήγορος του Κουφοντίνα κ. Ιωάννα Κούρτοβικ. «Να πάρει πίσω η Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής, που παραβίασε το νόμο, την απόφασή της και να εφαρμόσει το νόμο, αν προλαβαίνει»

Περισσότερα ...
MEDIA
Ένας - ένας οι χορηγοί αποχωρούν από την εκπομπή T-Live!
28 Views

Ένας – ένας εγκαταλείπουν την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου οι χορηγοί. Την αρχή χτες έκανε η Nak Shoes ενώ σήμερα, με ανάρτησή της έκανε γνωστό ότι αποσύρει τη χορηγία της και η εταιρεία καλλυντικών Grigi.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παραίτηση από την παράταξη της ΝΔ πρώην υπαρχηγού Πυροσβεστικής: «Θυμό και απογοήτευση για μια ανίκανη κυβέρνηση»
29 Views

Επιστολή παραίτησης προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού και τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, απέστειλε ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αντιστράτηγος εν αποστρατεία Ανδριανός Γκουρμπάτσης.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιατί πάμε σε πενταμερή στην Κύπρο ;
67 Views

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί ακόμη μια διάσκεψη για την Κύπρο, αλλά αυτή τη φορά θα είναι διαφορετική από όλες τις προηγούμενες. Το ζητούμενό της δεν θα είναι η αναζήτηση λύσης ΔΔΟ (Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία), αλλά να αποφασίσει τι είδους λύση πρέπει να επιδιωχθεί σε ένα μεταγενέστερο στάδιο

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
«Σε μια νύχτα όλα τα νησιά θα περάσουν στην πλευρά της Τουρκίας» (Βίντεο)
62 Views

Σχόλια του Εράι Γκιουτσουλέρ που έγιναν σε εκπομπή του CNNTURK. O Γκιουτσολουέρ είναι απόστρατος, διδάσκει σε πανεπιστήμιο και θεωρείται στην Τουρκία από τους ειδικούς σε θέματα ασφάλειας. Τον ακούσαμε να λέει μεταξύ άλλων και τα εξής :

Περισσότερα ...
ΑΠΟΨΕΙΣ
Επίθεση σε βάρος συναδέλφων της η ηθοποιός Σοφία Μουτίδου.
58 Views

Επίθεση σε βάρος συναδέλφων της, οι οποίοι παρότι στηρίζουν τα θύματα βιασμού δεν θέλουν να μιλήσουν για όλα όσα γνωρίζουν εξαπέλυσε με ανάρτηση της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η ηθοποιός Σοφία Μουτίδου.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυψέλη: «Τσάκωσαν» πασίγνωστο τραγουδιστή να παίζει χαρτιά με άλλους 16 σε λέσχη
40 Views

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον υπεύθυνο της χαρτοπαικτικής λέσχης, που λειτουργούσε παράνομα εν μέσω lockdown και του επέβαλαν τσουχτερό πρόστιμο.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εκτός λειτουργίας Taxisnet, ΑΑΔΕ, πόθεν έσχες, υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών κ.ά. το Σαββατοκύριακο
47 Views

Εργασίες αναβάθμισης των υποδομών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης - Προσωρινή αναστολή λειτουργίας ηλεκτρονικών υπηρεσιών

Περισσότερα ...
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
8 + 1 φάκελοι για τον Φιλιππίδη
53 Views

Αν η εβδομάδα που μας πέρασε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «εβδομάδα Λιγνάδη», η εβδομάδα που έρχεται θα μπορούσε άνετα να ονομαστεί «εβδομάδα Φιλιππίδη».

Περισσότερα ...
ΧΡΗΣΙΜΑ
Προσφορά ζωής στα παιδιά! Σύλλογος «Η Πίστη»
64 Views

https://www.pisti.gr/ Αν και στις συζητήσεις μας όλοι λίγο πολύ δηλώνουμε γνώστες των ανθρώπινων προβλημάτων, ελάχιστοι από εμάς γνωρίζουν ένα μεγάλο οδυνηρό πρόβλημα που είναι ο παιδικός καρκίνος.

Περισσότερα ...
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δ.Λιγνάδης: Οι νέες μαρτυρίες και οι γυμνές φωτογραφίες με ανήλικα που τον «καίνε»
46 Views

Στη φυλακή παραμένει για τέταρτη μέρα ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, που κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή σε ανήλικο.

Περισσότερα ...